Studenten talar

Idag har jag skrivit på hyreskontraktet till lägenheten i Karlstad. Det blev inte Vintergatan 5a, utan istället Kvintettgatan 1a. Lite tråkigt...
 
Saker har börjat köra ihop sig. Ju närmre skolstarten jag kommer desto fler motgångar stöter jag på. Motgångar som jag faktiskt inte har en aning om hur jag ska ta mig ur. Dessa abnormt stora hinder i form av ekonomiska utgifter är vad som hindrar mig mest, alla dessa småkostnader som bildar en summa pengar som jag faktiskt inte har. 500 kr på kontot, 750 till min äldre bror, 700 till den yngre, 600 till vänner, 840 till månadskort för pendlingen - och kurslitteraturen såklart. Jag kan ju självklart låna, om det finns, om det går. Sen så ska man ju äta något på dagarna fram tills att jag får pengar av CSN, tidigast en vecka efter skolstart.
 
Att jag börjar få kalla fötter förstår nog alla. Det har nog de flesta vid det här laget. Många har nog också frågat sig varför man valde just den utbildning som man sökte till. Varför valde jag civilingenjör av alla utbildningar? Antagligen för att jag kunde. För att jag ville läsa något som ger ett garanterat jobb efter studierna. Men vill jag vara civilingenjör? Det vet jag faktiskt inte.
Ibland så frågar jag mig själv varför jag lät mitt val av program influeras av andras åsikter. Om jag hade blundat för framtida arbetskonkurrens och inkomst som yrket ger mig, så hade jag utan tvekan valt en ämneslärarutbildning. Det skulle vara kul, både att få studera och arbeta med. Bara den grejen att få vara en del av så många personers historia, att få vara den där otroligt bra läraren med bra pedagogik och upplägg. Den där jävla läraren som är så dryg, men som man ändå lär sig att älska i slutändan.
 
Aja, drömma kan man ju göra. Med så usla löner så kommer jag aldrig ens lyckas betala av studieskulderna. Men man ska tänka positivt. Jag kan ju säkert jobba som lärare med en civilingenjörsexamen, haha.
Just nu känner jag mig lika kluven som trädet på den här bilden. Fann det igår när jag var ute och fick med pappa på ett kalhygge. Gissa vad som har hänt!
 
 


Kommentarer
Lindilureen

Alla måste låna Ellie, det är självklart, du är inte ensam. Du är inte fattigare än någon annan i vår ålder, det lovar jag, så se till att lägga upp en budget över alla utgifter och lånsumman/månad så ska du se att det löser sig.

2013-08-07 @ 18:44:02
URL: http://lindilii.blogg.se
Memmie

jag har sådana kalla fötter inför allt ansvar med lån och utgifter att jag ännu inte vågat söka någonting. Står på tröskeln och vill, vill, vill men vet inte om jag vågar! Tänk om jag inte kan betala av alla skulder, osv? Men du kommer klara det galant tror jag! Hur känns det nu? (några månader senare haha)

/visste inte ens att du hade en blogg?! Därför jag sträckläser nu, om du undrar. <3

Svar: Awh gullen <3
Mrs Fahrenheit

2013-11-21 @ 21:27:14
URL: http://kawokaw.blogg.se


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0