Så. Jävla. Puckad.

 

Studenten talar

Idag har jag skrivit på hyreskontraktet till lägenheten i Karlstad. Det blev inte Vintergatan 5a, utan istället Kvintettgatan 1a. Lite tråkigt...
 
Saker har börjat köra ihop sig. Ju närmre skolstarten jag kommer desto fler motgångar stöter jag på. Motgångar som jag faktiskt inte har en aning om hur jag ska ta mig ur. Dessa abnormt stora hinder i form av ekonomiska utgifter är vad som hindrar mig mest, alla dessa småkostnader som bildar en summa pengar som jag faktiskt inte har. 500 kr på kontot, 750 till min äldre bror, 700 till den yngre, 600 till vänner, 840 till månadskort för pendlingen - och kurslitteraturen såklart. Jag kan ju självklart låna, om det finns, om det går. Sen så ska man ju äta något på dagarna fram tills att jag får pengar av CSN, tidigast en vecka efter skolstart.
 
Att jag börjar få kalla fötter förstår nog alla. Det har nog de flesta vid det här laget. Många har nog också frågat sig varför man valde just den utbildning som man sökte till. Varför valde jag civilingenjör av alla utbildningar? Antagligen för att jag kunde. För att jag ville läsa något som ger ett garanterat jobb efter studierna. Men vill jag vara civilingenjör? Det vet jag faktiskt inte.
Ibland så frågar jag mig själv varför jag lät mitt val av program influeras av andras åsikter. Om jag hade blundat för framtida arbetskonkurrens och inkomst som yrket ger mig, så hade jag utan tvekan valt en ämneslärarutbildning. Det skulle vara kul, både att få studera och arbeta med. Bara den grejen att få vara en del av så många personers historia, att få vara den där otroligt bra läraren med bra pedagogik och upplägg. Den där jävla läraren som är så dryg, men som man ändå lär sig att älska i slutändan.
 
Aja, drömma kan man ju göra. Med så usla löner så kommer jag aldrig ens lyckas betala av studieskulderna. Men man ska tänka positivt. Jag kan ju säkert jobba som lärare med en civilingenjörsexamen, haha.
Just nu känner jag mig lika kluven som trädet på den här bilden. Fann det igår när jag var ute och fick med pappa på ett kalhygge. Gissa vad som har hänt!
 
 

Underbar dag!

Äntligen, måate jag bara säga. Äntligen har det blivit min tur att få tag på en lägenhet, sisådär bara någon vecka innan skolstart. En etta med kokvrå, trettiofyra kvadratmeter stort, och på Kronoparken. Studentlägenhet fungerar bra till att börja med. Väldigt bra. 
 
Ögonlocken börjar bli tunga nu. Tog med Totte på en rask promenad runt både Hässlingen och Vankelitsjön. De första kilometerna var på vägen, tråkiga och enformiga. Sen kom vi till Vankelit där de har får. Gissa om Totte blev rädd när han hörde dem! Haha, han ville så gärna in till dem och hälsa.. Gick vidare runt nordsidan av Vankelitsjön och släppte honom vid badplatsen på östsidan så han fick svalka sig. Det finns få saker som gör mig så glad som att se honom slänga sig i vattnet efter en varm promenad. Hans tacksamhet lyser rakt igenom honom.
Efter det väntade skogen, åhhh vad kul han tycker det är att springa lös bland alla träd och buskar! Jag tappade bort mig lite ett tag, sa till Totte att vi skulle gå hem och frågade vilket håll vi skulle. Efter det följde jag honom,  och visst kom vi hem! Blir alltid lika förvånad över hur mycket han förstår. Helt otroligt är han ♥
 
Nu ska jag kolla lite Castle innan jag slänger ihop en köttfärs till mat. Bra dag! Älskar när det är såhär!  :D
Ciao!
 
Ps. Jag gillar den här bilden! Vår sjö här är såå fiiin!
 
 
RSS 2.0